Acne Boxtel

Heb je last van puistjes, mee-eters en andere ontstekingen en wil je hier vanaf? Schoonheidssalon Jessica in Boxtel is gespecialiseerd in acne, waardoor dit probleem zichtbaar en effectief wordt verholpen.

Acne, wat is dat precies?

Acne is een verzamelnaam voor verschillende vormen van ontstekingen, die voornamelijk voorkomen op het gezicht, de hals, nek, schouders, rug en armen. Acne ontstaat door een overproductie van talg (vet). Doordat er te veel talg wordt aangemaakt, komen de talgkliertjes vol te zitten en raken ze verstopt. Door de verstopping en uitzetting van het talgkliertje kan de Propionibacterium acnes (kortweg P-Bacterie genoemd) hier gaan settelen en irriteren.

Zo wordt er een ontsteking veroorzaakt en ga je rode bobbels en witte kopjes zien. Acne begint meestal rond de puberteit en zie je vaker heftiger bij mannen dan bij vrouwen, dit komt doordat het gestimuleerd wordt door mannelijke hormonen (androgenen).

Alhoewel acne vaak wordt geassocieerd met de pubertijd, kan dit ook op latere leeftijd nog voorkomen. Dit is dan weer vaker het geval bij vrouwen dan bij mannen en heeft te maken met de hormoonhuishouding.

Wat kan je zelf doen om acne te verminderen?

Belangrijk is dat je je huid goed verzorgt. Begin daarom met een goede reiniging een waszeep of cleansing foam gevolgd door een lotion, dit zorgt ervoor dat vuil en bacteriën van de huid worden verwijderd en dat de rest van de producten goed opgenomen kunnen worden en hun werk kunnen doen. Het is belangrijk dat je een goede enzym peeling gebruikt en geen peeling met een korrel. Een peeling met een korrel zorgt ervoor dat je het puistje openmaakt, waarna de pus wordt verspreid.

Masker

Een zuiverend masker is zeker in het begin erg verstandig om te gebruiken, deze ontgift als het ware je huid. Een desinfecterende roller kan erg handig zijn voor opkomende of aanwezige puistjes. Natuurlijk is een goede dag en nacht verzorging onmisbaar. Verkeerd productgebruik kan er juist toe leiden dat de acne alleen maar erger wordt.

Professionele acne behandeling

Voor professionele acne behandelingen kun je goed terecht bij Schoonheidssalon Jessica. Denk hierbij aan een reinigingsbehandeling, detox behandelingen of fruitzuurbehandeling. Als de acne niet meer zo actief is kun je een Reviderm microdermabrasie behandeling ondergaan. Deze zorgt ervoor dat de huid egaal wordt en de littekentjes die je kunt overhouden aan acne verminderen.

Met goede behandelingen en producten hoef je echt niet meer gebukt te gaan onder acne, belangrijk is alleen dat je tijdig naar de schoonheidsspecialiste gaat.


 

Acne behandelplan

Tijdens het intakegesprek worden jouw wensen besproken. De huid wordt geanalyseerd en naar aanleiding van deze twee stappen, stel ik het behandelplan samen. Hierin staat precies vermeld hoeveel behandelingen er nogig zijn om het gewenste resultaat te bereiken en welke huidverzorgingsproducten bijdragen aan de snelste resultaten.