Huidanalyse Boxtel

Ik werk in de salon met huidverbeterende producten. Samen met een goede huidanalyse door middel van de SkinScout krijg ik met jou een perfect beeld van de huid. Aan de hand daarvan pas ik telkens de behandeling aan, aan de behoefte van jouw huid op dat moment. Zo kan ik ook een beter advies geven, welke producten je het beste kunt gebruiken op dat moment.

De SkinScout meet vier verschillende waardes in jouw huid, namelijk het vochtgehalte, het vetgehalte, erytheem (roodheid en gevoeligheid van de huid) en de pigmentwaarden.​

SkinScout huidanalyse

De SkinScout meet vier waardes van de huid, maar wat zeggen deze waardes precies over je huid?

Vetgehalte: Met deze meting wordt je huidtype bepaald; droge huid, gemengde huid, vette huid, vochtarme huid of normale huid. Het is belangrijk om deze huidmeting te verrichten, zodat ik de juiste producten en behandelingen kan adviseren.

Vochtgehalte: Het vochtgehalte geeft aan hoe het is gesteld met de vochthuishouding. Wanneer deze meting niet in balans is, is het noodzakelijk om vochtbindende producten te gaan gebruiken. Een verstoorde vochtbalans zorgt voor vroegtijdige huidveroudering en huidproblemen.

Erytheem: Erytheem is de medische term voor een rode kleurverandering van de huid, ontstaan als gevolg van vaatverwijding. De juiste behandelwijze van de huid kan zo worden vastgesteld (bijvoorbeeld bij het behandelen van littekens).

Pigment: Door middel van de pigmentmeting kan ik zien wat voor fototype jouw huid heeft. Het fototype bepaalt in welke mate iemands huid reageert op de zon, dit is een belangrijke meting bij het adviseren van zonbeschermingsproducten.