Nabehandeling van permanente make-up (PMU)

  • De genezingstijd bedraagt ongeveer 2 weken.  Gezondheid en conditie spelen hierbij een rol. Persoonlijke hygiëne is tijdens de genezingstijd absoluut noodzakelijk.
  • De eerste 24-uur (liefst 48 uur) mag er zeker geen water op het behandelde gebied komen. Probeer het behandelde gebied een week lang zo droog mogelijk te houden.
  • Smeer geen zalf, purol, vaseline, milk en/of lotion op het behandelde gebied. Gebruik alleen wat uw PMU-Specialiste heeft geadviseerd. En altijd een nieuwe ongeopende verpakking dit i.v.m. hygiëne.
  • Druppel geen wonddesinfectie-middel (sterilon/betadine) op het behandelde gebied. 
  • Gebruik geen cosmetica op het behandelde gebied tijdens het genezingsproces.
  • Vermijd contact met zwemwater (chloor), sauna, stoombad.
  • Totdat het behandelde gebied is genezen mag u niet zonnebaden of zonnebanken i.v.m. te snelle uitdroging (ook niet met zonnebrandmiddel) 
  • Nooit met de handen aan het behandelde gebied komen dus niet aan schilfertjes trekken, wacht rustig af tot de schilfertjes eraf vallen. 
  • Neem bij extreme roodheid, pus, kleurverandering, bloedig, en/of pijn aan de wond meteen contact op met uw PMU-specialist of huisarts.

Wenkbrauwen:
De wenkbrauwen mag u niet bijtekenen totdat de schilfertjes eraf gevallen zijn. De eerste 24-uur mag u zeker geen water op de wenkbrauwen laten komen. Wees dus ook voorzichtig met milk en lotion. Wanneer u een crème aanbrengt op de wenkbrauwen gebruik dan een wattenstaafje dit i.v.m. hygiëne. Kom niet aan de schilfertjes en laat het behandelde gebied zoveel mogelijk met rust.

Ogen:
De ogen mag u niet opmaken met oogpotlood en mascara totdat de schilfertjes eraf zijn, dit i.v.m. hygiëne. De eerste 24-uur mogen de ogen zeker niet in contact komen met water. Wanneer u een crème aanbrengt op de wimperrand doe dit dan met een wattenstaafje. Als u lenzen draagt moet u de handen goed wassen voordat u de lenzen inbrengt, omdat er natuurlijk minuscule wondjes op de wimperrand zitten. 

Lippen:

U mag totdat de schilfertjes eraf zijn niet de lippen stiften en/of bijtekenen. Voorkom water op de lippen voor de eerste 24-uur. Blijf zoveel mogelijk van de lippen af, dit betekent ook dat u niet mag zoenen. Gebruik om de lippen soepel te houden een lippenbalsem die nieuw is, dit uit hygiënisch oogpunt. Wanneer u ooit herpes labialis (koortslip) heeft gehad is het verstandig om de de gehele dag zovirax crème of een soortgelijke zalf te gebruiken (PMU kan dit namelijk aanwakkeren), u kunt ook eventueel L-Lysine slikken dit is een voedingssupplement.